donderdag 10 februari 2011

krijg ´t zuur - deel 2

Ik moet nog even terugkomen op mijn experimenten met ´zuur´. De komkommer, ui en Spaanse peper in ´t zuur is erg lekker: fris, knapperig en aangenaam pittig. Ik kon natuurlijk niet lang genoeg wachten, dus die potjes waren binnen een week op. 

De eieren in ´t zuur waren niet zo´n succes. Na een week waren ze erg droog geworden. Maar vooral de smaak viel tegen. De gember werd erg overheersend en bleek een slechte combinatie met de eieren. Niet vreemd, want ik had de verse laos, die in het recept stond, vervangen door gember omdat ik dat wel bij de supermarkt kon krijgen. Het schijnt dat deze snack het nog goed doet in Engelse pubs, bij een glas bier; dat heb ik niet geprobeerd, want bier drink ik vrijwel niet meer.
Tomaten in het zuur: nooit meer doen.
De knoflook in het zuur was na twee weken blauw geworden! Ik heb weliswaar gelezen dat dat op zich geen kwaad kan, maar de geur uit het potje is bovendien ´penetrant´. Ook niet meer doen dus. 
Binnenkort het verslag van een ochtend koken met mijn broer, die de fase van ´het aanklooien´ ruimschoots voorbij is, en het echt goed kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten