Vandaag aten we wraps. Ik maak daar wel vaker guacamole bij. Lekker, maar nooit echt ´helemaal goed´. Naast ´eetrijpe avocado´ van de supermarkt gebruik ik altijd uien, tomaat en knoflook. Het smaakt meestal wat rauw, dus vond ik vandaag dat ik de uien moest fruiten, samen met de tomaat en de knoflook. En dat was precies de truc, want vandaag was ´ie briljant. Dus: twee uien fruiten in roomboter, daarna drie kleine zoete fijngehakte tomaten erbij en twee fijngehakte tenen knoflook. Dit mengsel bij de vier avocado´s doen en pureren. Zout en zoet (beetje ahornsiroop) erbij en twee eetlepels mayonaise voor de romigheid. Nog eens pureren en... klaar! Oordeel van het gehele gezin: "goed!"
Gastronomisch Gesproken was het vandaag sowieso een succes, want nooit eerder maakt ik een mayonaise die lekker was, en daadwerkelijk werd gegeten. Basisrecept uit het boek van Jamie Oliver gebruikt, alleen bij gebrek aan arachideolie een klein beetje extra vierge olijfolie gebruikt, en verder zonnebloemolie; de smaak werd hierdoor niet zo zwaar. Bieslook erdoor gedaan en ook wat zoet (weer ahornsiroop) en ´t was weer "Goed"! Verder over de foto hierboven: de tuinkers-basilicum in de tomaat-mozzarella salade komt volgens M. "uit onze eigen plantage". Daarover later meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten